DOBRY POSIŁEK W SZPITALU

  • normalna czcionka
  • większa czcionka
  • barwa dla niewidomych

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU

Uprzejmie informujemy, że od 3 stycznia 2024 r. Szpital Uzdrowiskowy Stanisław przystąpił do programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach pn. „Dobry posiłek w szpitalu”. W ramach pilotażu wszystkie posiłki przeznaczone dla naszych pacjentów są przygotowywane w oparciu o jadłospis opracowany przez dietetyka. Zawiera on informacje o rodzaju posiłku i składzie produktów, wartości energetycznej i odżywczej oraz obecności alergenów. Program ma szczególne znaczenie dla właściwego żywienia pacjenta przebywającego w warunkach szpitalnych, bo odpowiednie żywienie stanowi integralną część całego procesu leczenia. Codziennie, od poniedziałku do piątku będą publikowane zdjęcia co najmniej dwóch posiłków, spośród najczęściej stosowanych diet z danego dnia wraz z odniesieniem do pozycji z jadłospisu.

 

                                 OZNACZENIA ALERGENÓW                          

 

 

 

 

 

Jadłospis na tydzień Pobierz